Motioner och interpellationer

Motion om utvärdering av semesterperioden

Motion om utvärdering av semesterperioden

Många kommuner har svårt att få personal/vikarier inför sommaren inom hemtjänst, särskilt boende och funktionsstöd. Det gäller även Mariestad. Det har till exempel funnits erbjudande om ersättning för de som kan tänka sig att flytta semesterveckor. Detta trots att det är viktigt med den vila som en sammanhängande semester ger.

Både bristande erfarenhet och dåligt med tid för introduktion för semestervikarier, kan göra att jobbet inte blir det samma som övrig tid på året. Därför är det viktigt att dra lärdom av hur semestermånaderna upplevs av så väl brukare som personal. Det är nödvändigt att skaffa kunskap om och utvärdera frågor kring trygghet, kontinuitet, planering och eventuella incidenter.

Det kan också finnas skäl att se över om det finns situationer där det kan finnas ”andra lösningar” när det gäller ansvar för till exempel tvätt, inköp och/eller andra arbetsuppgifter.

Flera av dessa frågeställningar kan vara viktigt att få belysta inför kommande semesterperioder.

Mot den bakgrunden yrkar jag att en utvärdering görs av semesterperioden där både personal och brukare tillfrågas, så som det beskrivs i motionen

Att se över möjligheten att hitta andra lösningar när det gäller ansvar för vissa arbetsuppgifter så som det beskrivs i motionen

Mariestad i juni 2022

Marie Engström Rosengren

Vänsterpartiet

Motion-utvärdering-semesterperiod-juni-2022

Kopiera länk